Mainos

Projektin tarkoitus?

Olen tekemässä tätä projektia vain ja ainoastaan harrastustoimintana. Tämä ei ole päätyöni joten videoita ja juttuja ei välttämättä tule joka viikko. Pyrin tekemään näitä kyllä aina kun on mahdollisuus. Alkuvaiheessa teen perusteetsarjan loppuun. Projektia rahoitetaan vain allekirjoittaneen lompakosta.

Verkkosivuston pitäminen yleensä ei ole kallista. Voit tehdä sen itse alusta loppuun esimerkiksi WordPressillä, jolloin et tarvitse mitään ohjelmointitaitoja. Kurssilla käytämme ilmaista CloudAccess.netin  (tai asenna WordPress omalle koneellesi) tarjoamaa palvelinta. Kurssi ei maksa osallistujalle mitään.

Tietoa minusta

Olen intohimoinen ohjelmoinnin / tietotekniikan harrastaja. Olen käynyt toki kouluja tietojenkäsittelyyn mm. Ammattikoulun + ammattikorkeakoulun. Sertifikaatteja löytyy Microsoftilta (MCTS), Ciscolta (CCNA) , CISSP (Certified Information System Security Professionals) koulutus ja Googlen Digitaalisen markkinoinnin perusteet sertifikaatti. Tämä Googlen digitaalisen markkinoinnin perusteet on siis ilmainen kurssi ja suosittelen kaikille SEO:sta (hakukoneoptimointi) kiinnostuneille. Katso lisää tästä linkistä.

Palvelimemme

Huom! Kaksi seuraavaa kappaletta on vanhentunutta tietoa.

”Käytämme tällä hetkellä A2 Hosting palvelua, jota kautta saat edullisesti itsellesi oikean palvelimen. Käytän itse shared hosting swift palvelua : A2hosting ja palvelin sijaitsee Amsterdamissa. Olen ollut tosi tyytyväinen heidän palveluunsa tähän mennessä. Suomessa toimivien palvelimien tilat ovat joko hyvin pieniä ”näin kehittäjän näkökulmasta” tai sitten hyvin hitaita.”

”Mikäli menette edellisen linkin kautta, saan pienen korvauksen siitä. Toinen hyvä paikka on SiteGround mutta heidän hintansa on hieman kalliimpia ja tilat pienempiä. Minulla on ollut myös heillä pari sivustoa, jotka sijaitsivat Amsterdamissa. Amsterdam on paikkana hyvä pitää palvelinta johtuen sen keskeisestä sijainnista euroopassa.”

Huom! Olen siirtänyt sivustoani muutaman oman VPS- palvelimen välillä Englannista, Ranskaan ja sieltä Saksaan. Tämän olen tehnyt testaus mielessä, että kummasta tulee se kotipaikka suurimmalle osalle sivustoistani. Tarjous oli erittäin edullinen, joten tulen jossain vaiheessa siirtämään loputkin sivustoni, tälle samalle palvelimelle Saksaan. Tilaa on ainakin reilusti 🙂 ja sivusto on erittäin nopea.