Mainos

Tulemme julkaisemaan tällä sivulle kaiken mahdollisen tiedon WordPressistä, jonka avulla voit luoda omat sivut helposti. Jokainen seuraaja voi luoda sivuston näillä ohjeilla ilmaiselle palvelimelle.  Ohjesivut joille laitamme videot julkaistaan artikkeleina, jotka linkitämme tälle sivulle. WordPressiä käyttääkin myös monet lehtitalot ja se taipuukin omien verkkosivujen, blogin tai vaikka oman verkkolehden tekoon. 

Ilmaisen WordPress -kurssin videot löydät tästä

Alkeet videosarja

Mikäli seuraatte kirjaimellisesti tekemääni videoilla niin muistakaa, että samaa domainia ei voi käyttää! Vaihtakaa yrityksen nimeksi joku toinen kuin “Kaisan Keittiö”.

Videot tulevat käsittelemään seuraavia aiheita:

 1. WordPressin asennus ja käyttöönotto
 2. Teeman valinta
 3. Lisäosien valinta
 4. Sivuston rakentaminen
 5. Puhutaan Web hosting palveluista ja vertaillaan hieman hintoja (33 min)
 6. Esittelen lopuksi alla olevan uutislukijan ja kerron kuinka helppo se on tehdä (11 min)

Muistakaa, että mestariksi ei tulla yhdessä yössä vaan se vaatii harjoittelua, harjoittelua ja taas harjoittelua… Tulen julkaisemaan muitakin videoita WordPress- aiheesta. Kannattaa siis tilata kanavani. Kun haluatte jatkaa omien sivujen tekoa/pyörittämistä niin suosittelen oman domainin sekä palvelimen hankintaa. Nämä tulee halvimmillaan maksamaan sinulle noin 50 € / vuosi. Ei ole liian kallista. Oma domaini on sen takia hyvä olla olemassa, että vierailijat muistavat sen helpommin kuin esim. “kaisankeittio.cloudaccess.net”. Varmasti helpompi on muistaa “kaisankeittio.fi” osoite vai mitä?

 

WordPress (lyhennettynä WP) on alun perin blogien luomiseen ja ylläpitoon tarkoitettu, avoimeen lähdekoodiin perustuva sisällönhallintaohjelmisto. WordPress on kirjoitettu PHP-kielellä ja se käyttää tietojen tallentamiseen MySQL-tietokantaa.

WordPressin ominaisuuksia

 • Tuottaa standardeja noudattavaa XML-, XHTML-merkkausta ja CSS-muotoiluja.
 • Integroitu linkkienhallinta
 • Hakukoneystävällinen osoiterakenne
 • Oikoluku
 • Monipuolinen lisäosarajapinta
 • Paluuviitteet (Trackback ja Pingback)
 • Staattiset sivut
 • Kävijöiden esto IP-osoitteen mukaan
 • Tuki avainsanoille
 • Käyttäjäryhmät

Lähde: Wikipedia

Voit tehdä WordPressillä vaikka itsellesi uutislukijan

uutiskatiska_kuva
WordPress kykenee vaikka oman RSS- feed sivuston tekoon! Klikkaamalla kuvaa pääset demosivulle.

WordPressillä voi tehdä myös verkkokaupan

Haluatko tehdä itsellesi verkkokaupan? WordPressillä voit tehdä pienellä opiskelulla ja vaivalla itsellesi verkkokaupan. Siihen voi lisätä WooCommerce -lisäosan, jolla kaupan tekeminen onnistuu suhteellisen helposti. Voit käydä kurkkaamassa tekemääni demosivua klikkaamalla allaolevaa kuvaa. Olen rakentanut demosivun Neve -teeman avulla. Olen tehnyt siitä myös videon, jolla aloitan kuvitteellisen maskikaupan perustamisen. Katso video tästä.

face mask shop
Klikkaa kuvaa niin pääset tekemälleni demosivulle.